Beijing

Hur SWEA startades i Beijing

SWEA Beijing bildades på initiativ av Margareta Sterner, Zaid Berg och Pia Thoressen år 2000. Margareta var ute på det hon brukar kalla sin familjs 25 år långa resa runt jorden. Hon bodde bland annat i Iran, Brasilien, USA, Australien, Thailand och sista anhalt var Beijing. Margareta som på många platser upplevt den fina sammanhållningen som SWEA gav, kände att det saknades och behövdes i Beijing. Det började komma många svenska familjer till Beijing och det fanns ett behov att stötta varandra i en miljö som inte var helt lätt att anpassa sig till. Sagt och gjort så började Margareta, Zaid och Pia lobba för att bilda en SWEA avdelning i Beijing. Det blev positiv respons! 

SWEA Beijing grundades 2000 och hade då 40 medlemmar som var kravet för att få bilda en egen avdelning. Margareta blev SWEA Beijings första ordförande och efter henne tog Zaid över.

 

I oktober 2020 firade vi i SWEA Beijing 20 år med att avnjuta en fantastisk buffé uppe på kinesiska muren. En oförglömlig upplevelse för oss alla! Från Margareta kom en hälsning från Båstad, där hon berättade hur SWEA skapade enorm sammanhållning och informationsspridning som var ovärderlig för svenska kvinnor i Beijing. Hon mindes de fantastiska festerna där bland annat Lill-Babs och Lill Lindfors uppträdde! SAS hjälpte till att få hit många fina artister till julfesterna som hölls på SAS hotell i SWEAs regi. Zaid hälsade från Malmö att deras vistelse i Beijing var en underbar tid och SWEA bidrog så mycket till det. Zaid berättade också att ambassadörsparet Kjell och Birgit Anneling stöttade SWEA på ett enastående sätt och öppnade upp sitt vackra residens för många sammankomster. Zaid avslutade med att hälsa att SWEA förgyllde och förenklade livet i Mittens Rike för så många svenska kvinnor. Det gör det än idag!

Ulrika Harborn