Network Menu

Exempel på SWEA-aktiviteter

Här kan du se ett urval av saker vi gör inom SWEA Beijing. Håll utkik i vår eventkalender här på SWEA Beijings webbsida, WeChat samt i vår FB-grupp “SWEA – Den förbjudna staden” efter kommande aktiviteter. Anmälan sker i allmänhet via FB-gruppen.

Vänligen observera, att alla event och utflykter sker på egen risk!

 

Hike på The Great Wall of China
En av de mest fantastiska sakerna vi gör (och vi gör mycket!) inom SWEA Beijing är att hika på muren. The Great Wall of China. Just så fantastiskt som namnet antyder är den! Vi har tur, vi som bor i Beijing att vi kan nå muren på ca 1 timme. Första hiken för året gick till den sk Gula Blomman. En underbar sträcka av muren som går över såväl restaurerade delar som orestaurerade, sk Wild Wall. Det blåste rejält redan när vi klev ur bilen och ju högre upp vi kom desto mer friskade vinden i. Det roliga med vädret i Beijing i mars är att det är otroligt varierande, ena dagen 25 grader och nästa 12…Eller som den här dagen; superskönt i lä och i solen, men kallt i vinden.

Efter några timmars klättring var det dags för fikapaus i solen. Sedan fortsatte hiken i ytterligare en och halvtimme. Med mycket mjölksyra i benen och fullständigt genomblåsta nådde vi så till slut målet, lyckliga och uppfyllda av ännu en underbar hike på The Great Wall of China!


 

Vi dansar in julen!

Solen skiner och luften är klar och kall, en perfekt dag att dansa in julen…Med fullpackade bilar gav vi oss av mot ett barnhem i utkanten av staden. Väl på plats packar vi ut gran, saffransbullar, julkulor, adventskalendrar och en liten gåva bestående av såväl frukt, julgott samt tandborstar. Efter att vi berättat om våra svenska jultraditioner och om våra älskade julspecialiteter, var det så dags för dans runt julgranen. Sådan härlig stund det blev, många härliga skratt och entusiastiska barn! God Jul!

En underbar dag i oktober var vi på Tuk-tuk tur och njöt av både Beijings vackra hutonger och matkultur.

Matlag den 11 januari, på temat “Grönt”.

Den 16 januari träffades vi för en “Välkommen-till-Peking/Välkommen-tillbaka-lunch”. Självklart med Peking-anka!

Den 23 januari berättade Anna Centerman, vår regionordförande i SWEA Asien, om SWEA på olika plan (internationellt, regionalt och lokalt).

Skidåkning i Nanshan Ski Village i strålande sol, den 6 februari

SWEA Beijing Årsmöte den 7 februari 2018, på Piazza Café i Shunyi.

 

Den 1 mars var några av oss, på ett mycket fint och inspirerande besök hos New Hope Foster Home. Stort tack till donationsansvarig i SWEA Beijing, Cecilia Hofflander som arrangerade det hela! Vi rullade chokladbollar, skruvade ihop små IKEA-kök och läste med barnen.