Exempel på SWEA aktiviteter

Underbar hike

Så var vi äntligen igång med vårt digra program i SWEA Beijing. Förutom promenad i hutongerna med påföljande helt fantastisk lunch på en Yunnan restaurang, har vi varit på utmanande hike. Turen gick denna gång till Jiankou delen av muren. Här är muren till största delen orenoverad, sk Wild wall. I strålande solsken tog vi oss an muren. Hiken rivstartade med en nästan 90 graders klättring, och fortsatte sedan upp och ned med vidunderlig utsikt! Vi är så priviligierade som kan vandra på ett av världens underverk när som vi känner för det, helt fantastiskt! Efter ett par timmar av klättring och vandring avnjöt vi en medhavd lunch med milsvid utsikt. Efter ytterligare några timmar av vandring och strapatser begav vi oss så av nedåt och hemåt, nöjda, solvarma och med trötta vader, En bättre dag med andra ord!

 

Utflykt till Cuandixia

En av de mest fantastiska sakerna vi gör (och vi gör mycket!) inom SWEA Beijing är att hika på muren. The Great Wall of China. Just så fantastiskt som namnet antyder är den! Vi har tur, vi som bor i Beijing att vi kan nå muren på ca 1 timme. Första hiken för året gick till den sk Gula Blomman. En underbar sträcka av muren som går över såväl restaurerade delar som orestaurerade, sk Wild Wall. Det blåste rejält redan när vi klev ur bilen och ju högre upp vi kom desto mer friskade vinden i. Det roliga med vädret i Beijing i mars är att det är otroligt varierande, ena dagen 25 grader och nästa 12…Eller som den här dagen; superskönt i lä och i solen, men kallt i vinden.

Efter några timmars klättring var det dags för fikapaus i solen. Sedan fortsatte hiken i ytterligare en och halvtimme. Med mycket mjölksyra i benen och fullständigt genomblåsta nådde vi så till slut målet, lyckliga och uppfyllda av ännu en underbar hike på The Great Wall of China!

Solen skiner och luften är klar och kall, en perfekt dag att dansa in julen…Med fullpackade bilar gav vi oss av mot ett barnhem i utkanten på staden. Väl på plats packar vi ut gran, saffransbullar, julkulor, adventskalendrar och en liten gåva bestående av såväl frukt, julgott samt tandborstar. Efter att vi berättat om våra svenska jultraditioner och om våra älskade julspecialiteter, var det så dags för dans runt julgranen. Sådan härlig stund det blev, många härliga skratt och entusiastiska barn! God Jul!

Den 14 November besökte vi den fantastiska lilla pärlan Red Brick Art Museum i No. 1 International Art District i Beijing.

Red Brick Art Museum omfattas av en yta på 20 000 kvadratmeter, med nästan 10 000 kvadratmeter utställningsutrymme. Red Brick Art Museum grundades av paret YAN Shijie och CAO Mei. Det öppnades den 23 maj 2014. Museets arkitektoniska utformning genomfördes personligen av professor DONG Yugan från Arkitekturforskningscentret vid Pekings Universitet.

Med hjälp av röda tegelstenar som det grundläggande arkitektoniska elementet skapades ett samtida konstmuseum.

Som en del av konstmuseets upplevelse förutom byggnadskonstruktionen, är landskapet som designades och byggdes på ett sätt som härrör från den kinesiska trädgårdens skönhet. Red Brick Art Museum kommer att, genom en rad välordnade och högkvalitativa utställningar tillsammans med samlingar, forskning, utbildning, publikationer och offentliga aktiviteter, ägna sig åt att öka utvecklingen av kinesisk samtida konst.