Network Menu

Exempel på SWEA-aktiviteter

 

Här kan du se ett litet urval av alla roliga och intressanta saker vi gör inom SWEA Beijing. Håll utkik i vår eventkalender här på SWEA Beijings webbsida, WeChat samt i vår FB-grupp “SWEA – Den förbjudna staden” efter kommande aktiviteter. Anmälan sker i allmänhet via FB-gruppen.

Vänligen observera, att alla event och utflykter sker på egen risk!

Underbar hike

Så var vi äntligen igång med vårt digra program i SWEA Beijing. Förutom promenad i hutongerna med påföljande helt fantastisk lunch på en Yunnan restaurang, har vi varit på utmanande hike. Turen gick denna gång till Jiankou delen av muren. Här är muren till största delen orenoverad, sk Wild wall. I strålande solsken tog vi oss an muren. Hiken rivstartade med en nästan 90 graders klättring, och fortsatte sedan upp och ned med vidunderlig utsikt! Vi är så priviligierade som kan vandra på ett av världens underverk när som vi känner för det, helt fantastiskt! Efter ett par timmar av klättring och vandring avnjöt vi en medhavd lunch med milsvid utsikt. Efter ytterligare några timmar av vandring och strapatser begav vi oss så av nedåt och hemåt, nöjda, solvarma och med trötta vader, En bättre dag med andra ord!

 

Magiskt på Qianhai

Så gjorde vi en sån där fantastisk aktivitet igen! En tvåtimmars-lunch på sjöarna Qianhai och Houhai. Vi fick en magisk dag med strålande solsken och uppåt 30 grader. Vattnet låg spegelblankt och Beijing visade sig från sin allra bästa, som så ofta, sida. Vi hade med oss mängder av god mat, allt från ostar, röror, sallad, kyckling, frukt, hembakad kaka till pannkakor, ja alldeles för mycket, men så gott! Och som alltid underbart sällskap!

Vandra på glas

Vissa utflykter är bara lite mer fantastiska än andra! Vi gör ju så otroligt mycket roliga och spännande saker här i SWEA Beijing, men ibland blir det sådär extra bra. Och den här utflykten blev extra bra! Trots en sömnlös natt för några av oss begav vi oss av mot den fruktade glasbron…
Naturen runt Beijing är fantastisk med sina gröna berg och djupa dalgångar, och just över en sådan dalgång hänger denna bro av glas. Dessutom finns här en plattform av glas samt två andra glasbroar som kryper längs bergens sidor.

Efter att ha övervunnit rädslan, klev vi alla ut på plattformen som en uppvärmning, för att sedan spatsera stolta över bron. Efter det var de andra broarna inte så läskiga längre. Även om undertecknad höll krampaktigt i ledstången…Det är underbart när man övervinner sin rädsla!

Men denna plats var så fantastiskt på så många andra sätt, naturen gör en andlös. På vår ca 3 timmars långa hike passerade vi två tempel och vidunderliga utsiktsplatser. Vi intog medhavd fika med utsikt över glasbron och med bergen runtomkring.

Magisk dag och magisk utflykt. Att göra sådana här utflykter tillsammans är helt enkelt underbart! Tack SWEA!

 

Dagutflykt till Cuandixia

Uppe i bergen ca 10 mil väster om Beijing ligger den gamla byn Cuandixia. Vi åkte dit en varm dag i april, på slingriga bergsvägar med fantastisk utsikt. Även om det bitvis kändes långt och det gällde att fokusera på vägen rakt fram så var det verkligen värt resan! Vilken fin gammal by.Vi hade med oss Emmy som agerade guide. Hon har lärt känna ett gammalt par i byn och har övernattat hos dem flera gånger. De har bott i samma hus hela sitt liv, ja faktiskt så har deras släkt bott där i hela 17 generationer! Att få gå runt i den lilla byn, vandra upp till templet och att sedan få njuta av en hemlagad lunch i ett klassiskt supergammalt courtyard hus, var fantastiskt! Innan vi lämnade så köpte några av oss nötter, honung och lite kryddor av de lokala bönderna som sålde sina varor.

Hike på The Great Wall of China
En av de mest fantastiska sakerna vi gör (och vi gör mycket!) inom SWEA Beijing är att hika på muren. The Great Wall of China. Just så fantastiskt som namnet antyder är den! Vi har tur, vi som bor i Beijing att vi kan nå muren på ca 1 timme. Första hiken för året gick till den sk Gula Blomman. En underbar sträcka av muren som går över såväl restaurerade delar som orestaurerade, sk Wild Wall. Det blåste rejält redan när vi klev ur bilen och ju högre upp vi kom desto mer friskade vinden i. Det roliga med vädret i Beijing i mars är att det är otroligt varierande, ena dagen 25 grader och nästa 12…Eller som den här dagen; superskönt i lä och i solen, men kallt i vinden.

Efter några timmars klättring var det dags för fikapaus i solen. Sedan fortsatte hiken i ytterligare en och halvtimme. Med mycket mjölksyra i benen och fullständigt genomblåsta nådde vi så till slut målet, lyckliga och uppfyllda av ännu en underbar hike på The Great Wall of China!


 

Vi dansar in julen!

Solen skiner och luften är klar och kall, en perfekt dag att dansa in julen…Med fullpackade bilar gav vi oss av mot ett barnhem i utkanten av staden. Väl på plats packar vi ut gran, saffransbullar, julkulor, adventskalendrar och en liten gåva bestående av såväl frukt, julgott samt tandborstar. Efter att vi berättat om våra svenska jultraditioner och om våra älskade julspecialiteter, var det så dags för dans runt julgranen. Sådan härlig stund det blev, många härliga skratt och entusiastiska barn! God Jul!

En underbar dag i oktober var vi på Tuk-tuk tur och njöt av både Beijings vackra hutonger och matkultur.

Matlag den 11 januari, på temat “Grönt”.

Den 16 januari träffades vi för en “Välkommen-till-Peking/Välkommen-tillbaka-lunch”. Självklart med Peking-anka!

Den 23 januari berättade Anna Centerman, vår regionordförande i SWEA Asien, om SWEA på olika plan (internationellt, regionalt och lokalt).

Skidåkning i Nanshan Ski Village i strålande sol, den 6 februari

SWEA Beijing Årsmöte den 7 februari 2018, på Piazza Café i Shunyi.

 

Den 1 mars var några av oss, på ett mycket fint och inspirerande besök hos New Hope Foster Home. Stort tack till donationsansvarig i SWEA Beijing, Cecilia Hofflander som arrangerade det hela! Vi rullade chokladbollar, skruvade ihop små IKEA-kök och läste med barnen.