Network Menu

Återkommande och stående aktiviteter

Vad vi gör i SWEA Beijing

Det finns ett antal aktiviteter, där du är varmt välkommen att delta!

Några saker gör vi ofta, andra mer sällan. Det finns aktiviteter som passar för alla, och vår kreativa programgrupp hittar alltid på nya och spännande saker!

V.g observera att alla event och utflykter sker på egen risk!

Om man har något speciellt som man önskar göra, kan man kontakta Programansvarig med sina förslag.

Håll utkik i vår eventkalender här på SWEA Beijings webbsida samt i vår FB-grupp “SWEA – Den förbjudna staden” efter kommande aktiviteter. Anmälan sker i allmänhet via FB-gruppen.

Ett axplock av det vi har gjort och gör i SWEA Beijing är…

Bokcirklar

Vi har haft flera bokcirklar, både på dag- och kvällstid (f.n. endast kvällstid). Man träffas, äter tillsammans och delar med sig av sina boktips och byter böcker med varandra.

Mahjong

Mahjong är ett gammalt, kinesiskt spel och det brukar finnas chans att spela Mahjong, för den som är med i SWEA Beijing. Alla kan vara med, både den som spelat förut och den som är nybörjare.

Fredagsfika

Om man är fikasugen och vill fika tillsammans med andra SWEor har man chansen till detta nästan varje fredag!

SWEAs matlag

Det finns flera matlag i  Beijing. I matlagen träffas 8-9 SWEor hemma hos en värdinna. Man lagar mat efter nya recept och äter tillsammans. Det är ett utmärkt och trevligt sätt att träffa nya vänner i en ny stad!

Tuk tuk tur i Hutongerna

Vi har åkt genom de fantastiska hutongerna och provat på mat på restauranger som är små gömda pärlor. Ett roligt och lärorikt sätt att upptäcka Beijings underbara matkultur.

Walking tours

Med företaget Bespoke Beijing har SWEA anordnat vandringar, där vi har sett Beijing genom historiens glasögon.

SWEA Charity Swap

SWEA Charity Swap har tidigare anordnats, där vi träffades och hade försäljning av bland annat kläder inlämnade av SWEor. Det blev en uppskattad och uppmärksammad aktivitet!  Förtjänsten från den aktiviteten gick till donationer.

Hike till Kinesiska muren

Den som vill se mer och kanske, för de flesta, okända delar av den kinesiska muren kan följa med när vi har hike till muren.

Qi Gong

Vi har haft kurs i Qi Gong, tillsammans med läraren Alex Tan, där vi fick lära oss övningar för att starta dagen på ett bra sätt, hur man ska äta, sova och tänka. Man fick även en viss inblick i kinesisk medicin.