Network Menu

Donationer

Med kniv och gaffel i Kina

År 2010 gjorde SWEA Beijing en kokbok, Med kniv och gaffel i Kina, med svenska recept  översatta till kinesiska. Det totala överskottet från försäljningen av kokboken går till Spring Bud Project   De hjälper i sin tur flickor från fattiga delar av Kina att gå gymnasiet eller en yrkesutbildning. Varje flicka får 4 500 RMB som räcker i tre år. Vi är nu inne på den 5:e tryckningen av boken.

Nya kokbokenUnder våren 2014 fick den första kokboken sällskap av en ny kokbok, Mer kniv och gaffel i Kina, även den full av smakliga recept på svenska och kinesiska. Varje kokbok kostar 250 RMB. Vill du köpa en kokbok, kan du skicka en e-post till beijing(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

I januari 2016 hjälpte SWEA Beijings Donationsgrupp till med att inreda ett fritidscenter (Xiaodian Fritidscenter), för s.k. migrationsbarn.

Xiaodian Fritidscenter fick även besök av SWEA:s Donationsgrupp den 20 maj 2016. Då bakades det jordgubbstårtor och firades midsommar, så det stod härliga till!

“The Garage Sale” vid River Garden den 21 maj 2016, blev en mycket lyckad dag för SWEA Beijing.

Lördagen den 24 september 2016 arrangerade River Garden i Shunyi en “International Food Festival”, där SWEA Beijing medverkade.

img_2908

SWEA Beijing medverkade även i maj 2017, i River Gardens Garage Sale (som en del i vår donationsverksamhet).

Den 24 maj 2017 hade SWEA Beijing äran att få överlämna våra svensk-kinesiska kokböcker som en donation/examenspresent, till en grupp kinesiska studenter som läser svenska vid Beijing Foreign Studies University.

Den 1 mars 2018 var några av oss, på ett mycket fint och inspirerande besök hos New Hope Foster Home. Stort tack till donationsansvarig i SWEA Beijing, Cecilia Hofflander som arrangerade det hela! Vi rullade chokladbollar, skruvade ihop små IKEA-kök och läste med barnen.

Läs mer om SWEAs arbete med donationer:

https://swea.org/stipendierdonationer/donationer/